2019-01-29 Utbildning i NOS – Nos och spaningspatrullen

Har du ”polisögon”?

Solhems Villaägareförening/Grannsamverkan i Solhem, Grannstöd Spånga-Tensta och Polisen inbjuder i samarbete med Hundskyddsfonden/Stockholms Kennelklubb till

utbildning i NOS på Spånga Folkan tisdag den 29 januari kl 18.30 enligt bifogad inbjudan (se nederst på sidan).

NOS står för Nos och Spaningspatrullen för aktiva hundägare, där även Solna Sundbybergs Brukshundklubb ingår. NOS-utbildningen kan göras med lokal prägel, vilket gör att alla intresserade i Solhem med omnejd är hjärtligt välkomna att lära sig hur man gemensamt agerar för att öka tryggheten i området. Grannsamverkare, Grannstödjare med och utan bil, promenerare utan hund, nattvandrare, boende, och så hundägarna förstås med sina hundar som ska rastas. Alla kan vi hjälpa till – bara vi vet hur!

Våra lokala brottsförebyggande poliser kommer också att vara på plats denna kväll.

Utbildningen leds av brottsförebyggare Kerstin Malm från Polisen i Solna. Hon kommer att guida oss tillrätta kring hur man beter sig för att vara till största möjliga hjälp för polisen när/om man ser något avvikande i sin omgivning. Hon kommer att ta upp:
– vad som är/kan vara misstänkt beteende
– vad man ska notera och vidarebefordra
– vilken information som hjälper polisen i utredningar och – att din pusselbit är viktig.

Deltagande i NOS-utbildningen är kostnadsfritt och hundfritt!

Har du hund som du går ut med har du under kvällen möjlighet att köpa en passande Nos-väst till den för 120 kronor (kontant).

Kaffe med dopp serveras under pausen av Spånga Scoutkårs avdelning Rupicapra Rupicapra.  För att både fikat och NOS-materialet ska räcka till alla behöver vi veta hur många som kommer. Vi vill ha namn och telefonnummer som

obligatorisk anmälan om deltagande till Grannsamverkan@solhem.org senast torsdag den 24 januari.

Hjärtligt välkomna att bli trygghetsarbetare med ”polisögon” och polisens stöd i ditt närområde.

Marianne Jacobson

Grannsamverkan Solhem

Läs mer i 190129 Inbjudan till NOS utbildning.