Valborg på Gläntan

Inget valborgsfirande på Gläntan 2019. Beroende på ökade kostnader och för få frivilliga.

Valborg på Gläntan startade år 1983 av Björn Begner och firades på Gläntan fram t.o.m. 2008 i Björns och Spånga IS regi. Efter 3 år utan Valborgsfirande på Gläntan fanns många önskemål om att ta upp traditionen igen och för att göra det möjligt blev Solhems Villaägareförening ny partner i Valborgsfirandet och tillsammans har vi utvecklat Valborgsfirandet vidare sedan dess.

Publikprofilen har varit barnfamiljer och stor energi läggs ner för att se till att våra yngsta Spångabor får ett härligt minne för livet! Stående inslag är majtal av någon lokal profil (se separat sida), körsång, brasan (som byggs av de boende kring Gläntan) och avslutningsfyrverkeriet. När Valborg infaller på helgen försöker vi anordna Barnens Valborg lite tidigare på dagen med fler saker som bara vänder sig mot de yngsta. 2016 genomfördes Lilla Solhemsvarvet med över 150 barn som sprang! Valborg på Gläntan är ett mycket uppskattat evenemang och samlar varje år flera tusen besökare!

Det är mycket arbete med både förberedelser och genomförande. Många idrottslag och klasser hjälper till med uppställning, försäljning och städning efteråt, tanken är att de ska få tjäna ihop pengar till resor och annat. Vi har ett par olika upplägg och det finns möjligheter att hyra bord eller att driva de basfunktioner som alltid ska finnas som kiosk, vinst-varje-gång-lotteri mm.

Varje år pratar vi med sponsorer för att kunna få ihop ett bra arrangemang och se till att det blir så mycket pengar som möjligt till klasser och klubbar. Vi sponsras med pengar till hyra av ljudutrustning, priser i form av fruktkorgar, cyklar, avslutande fyrverkeriet mm. Vi sponsras även sedan några år tillbaka med en egen tablettask som är garantivinsten i vinst-varje-gång-lotteriet.

Vi som arrangerar evenemanget gör det helt ideellt men att se så många Spångabor komma och ha kul tillsammans är den bästa lön vi kan få!

Hoppas vi ses där!

Pernilla van der Capellen, Solhems Villaägareförening
Markus Birgander, Solhems Villaägareförening
Björn Begner